söndag 22 juni 2014

Inspiration - Kajak

Våren och början av sommaren har varit full av flyttpackning och sedan uppackning i det nya boendet för vår del. Någon kajaktur har vi därför inte hunnit med än så länge, och som jag längtar nu! 

Själv är jag ingen van paddlare utan provade första gången för kanske två år sedan och jag har verkligen fastnat för det. Mårten har paddlat desto mer och det är tur för då kan han lära mig det man behöver veta när man ska ge sig ut på vattnet. För det är verkligen inte bara att ge sig ut utan man måste ha kunskap om bland annat väder, vad man gör om man kantrar och självklart kunna ta sig både ut och i en kajak.

Här visar jag er via bilder varför jag tycker det är så underbart med kajakpaddling.

Du kan på ett lätt sätt ta med din ”portabla båt” och välja var du vill starta din tur. Det kanske blåser för mycket på havet så istället väljer du att sticka iväg till en sjö i inlandet. Är man ovan paddlare ser man till att ta en startplats ganska nära sitt mål, konstigare än så är det inte.Lika behändigt är det att stiga i land, du kan välja de ställen där ingen annan kan gå i land (om man inte har kajak då). Men allra troligast kan du vara helt själv om dina favoritställen.

Tro det eller ej men du får med dig mycket packning i din kajak, mer än om du vandrar. Vi kan lyxa till det och ta med våra vanliga kuddar och såklart massa god mat.
Har man även med sitt portabla boende kan man sova på de mest fantastiska platserna och ha det helt för sig själv.
Man glider fram så fantastiskt lätt, i princip utan ett ljud. Vill man så kan man komma nära djurlivet och glida förbi precis bredvid klipporna.
Verkar det inte underbart så säg!

/Hanna

4 kommentarer:

 1. Ooo så fina bilder, ser härligt ut.

  SvaraRadera
 2. Vart var ni och paddlade? Ser underbart ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här bilderna är från lite olika turer, bland annat från Ottsjö i Jämtland men även Skule. Paddling är ju för underbart!

   Radera