fredag 25 juli 2014

Ingen rast, ingen ro

Solen gassar och temperaturen i vattnet är hög. Då vi inte har ro att ligga på stranden och sola vad kan då passa bättre än att öva räddningstekniker med kajaker?

Om man kapsejsar på öppet vatten är det ett måste att ha kunskap om räddningsmetoder. För min del känns det viktigt att ha provat på att hänga upp och ned under vattnet, tagit mig ur och sedan tagit mig i kajaken igen. Klarar jag inte det i lugnt och varmt vatten får jag nog lite problem den dagen jag är ute i något hårdare väder. Jag är aldrig ute själv utan alltid i sällskap med någon som är erfaren och är man två går det ganska smidigt att ta sig i kajaken när man slagit runt. Det finns olika räddningsmetoder men det vi gjorde var att Mårten tränade lite eskimåsväng och tillsammans övade vi kamraträddning. Gällande kamraträddning tränade jag på att under vattnet ta mig ur kajaken för att sedan klänga mig i den igen medan Mårten höll i kajaken. Det gick riktigt bra för oss (jag fick inte en ända kallsup!) och jag känner mig tryggare inför nästa kajaktur.

Bilderna är tagna med Mårtens mobiltelefon, roligt att bilderna nu för tiden blir så bra enbart med en telefon!


Underbart väder i Salusand.


Mårten känner på utrustningen.


Övning av eskimåsväng.


Min tur.


Dags att slå runt.


Här hänger jag fint.


Jag tog mig ur.


Sen blev det såklart lite bad på det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar