fredag 29 augusti 2014

Baka baka underbar squashkaka

Om du har odlat squash eller om du som i mitt fall fått och inte vet vad du ska göra så har jag ett suveränt recept. Detta är en supergod kaka som man nog kan säga är av det lite nyttigare slaget.  


När jag väl var igång med bakningen kom jag på att jag ju inte hade något socker. Tack och lov har man världens bästa grannar här i Skalmsjö. Det är tur det när man bor långt från affären. På mindre än en minut var jag hos Moa, min svägerska, och hade fått tag på socker.


Den innehåller massa nötter, russin och såklart squash!


 

Squashkaka

3 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt
1 dl rapsolja
1-2 squash (500 g)
100 g hasselnötter
200 g russin

GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med oljan. Grovhacka nötterna och squashen häll i dem tillsammans med russinen. Häll röran i en smord form eller långpanna. Grädda nederst i ugnen på 190 grader i en timme. Låt kakan svalna. Strö eventuellt på florsocker före servering.

Använd en rund form eller en liten långpanna, 24 bitar.
Kakan kan frysas så det inte dumt att göra mycket när man ändå är igång!


2 kommentarer:

  1. Åh, det här receptet ska jag spara, nästa år ska jag odla squash:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det :) Verkligen en supergod kaka!

      Radera