onsdag 20 augusti 2014

En tur till Mjältön

Innan vi var till Kebnekaise hann vi paddla ut till Mjältön (i Höga Kusten), vilken är Sveriges högsta ö på 236 meter över havet. Nu är sommaren snart förbi men än är det inte försent att paddla så jag delar detta också. Tvärs över ön ligger ett naturreservat som i öster innefattar Baggviken, vilken är en fin naturhamn för båtar. Vi var dock inte där eftersom vi höll till på andra sidan ön. Via stigar kan man ta sig upp på toppen av Mjältön och njuta av en vidunderlig utsikt och det gjorde vi när solen var på väg ned.

Vi paddlade ut vid lunchtid och övernattade i tält en natt. Förutom paddling och vandring hann vi även med lite snorkling. Snorklingen var en otrolig härlig upplevelse, mycket tack vare det varma vattnet.Jag ser galen ut men det är meningen!


Sen var det fram med köket och matlagning innan vi skulle traska upp mot toppen.
När man tagit promenad upp till toppen bjuds man på en otroligt vacker vy.


Det var så vacker ute den här kvällen så vi valde att göra en liten kvällstur innan vi skulle sova.


Tälten är suveränt för vi kan ställa upp det i princip vart vi vill, en klippa fungerar utmärkt. 


Dagen därpå bjöd också på underbart väder.


Frukost med vy!


Sen paddlade vi tillbaka och lastade enkelt våra båtar på biltaket för åka vidare. Behändigt båtliv!

5 kommentarer:

 1. Vilken fin tur! Jag tyckte väl att jag kände igen landskapet på bilderna. Mjältön ligger väldigt nära min familjs sommarstuga. Vi brukar åka till ön många gånger under sommaren. Fin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med en sommarstuga i Höga Kusten! Finns så mycket vacker där runt omkring. Tack så mycket :)

   Radera
 2. Åhh, så underbart! Jah själv är från Övik och älskar friluftsliv och speciellt paddla kajak. Nu borjag i umeå så paddlingen blir mest utanför norrbyn men för någon vecka sedan var jag o min kille o paddlade vid Helgelandskusten i Norge, det var helt fantastiskt!

  Vår nästa tur blir till Höga Kusten. Kan du rekommendera några fina ställen att paddla till? :) Har vandrat i Höga Kusten massor av gånger med förkärlek till Skuleskogen men har aldrig upplevt det från havssidan. Vore jättetacksam för tips :)

  Och föressten, bloggen är så inspirerande!

  // Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt du gillar bloggen, vad glad jag blir :-) Åh, Helgelandskusten! Måste varit underbart! Ja ett tips är till Tärnättholmarna. Där är det väldigt fint och det finns mysiga stugor att bo i om man inte vill tälta. Jag och sambon har paddlat dit tidigare.

   Radera
  2. Just det, några av bilderna på inlägget "inspiration kajak" är från Tärnättholmarna!

   Radera