tisdag 12 augusti 2014

Gratis är gott


Hur fantastiskt är det inte att vi helt gratis kan plocka bär och svamp och på så vis slippa köpa tråkig sylt mm i affären. Inte nog med att det är helt gratis så får man frisk luft och motion på köpet. Ja, även om man står vid vinbärsbusken på tomten så känns det bra. Jag tycker i alla fall mycket om att "bunkra" upp det här sättet. Att mitt i smällkalla vinter få plocka fram sin egengjorda hjortronsylt slår högt! Det även en perfekt present till personerna som har allt. Skulle inte du bli glad för lite hemmagjord sylt eller en burk med kantareller? Ut i skogen och plocka! 

Min personliga favorit är att gå på myren och plocka hjortron. Att det blir varmt, svettigt och myggigt spelar ingen roll, det är speciell känsla att gå där i stövlar och fylla hinkarna. Tråkigt nog var det ett otroligt dåligt år för hjortron hemmavid så jag har inte plockat något. Men eftersom vi plockade så mycket ifjol har jag faktiskt frysen full av hjortron ändå. Jag hoppas nu det blir mycket lingon framåt.Hallon har det varit bättre av och jag har turen att ha fina hallon nära inpå knuten. Jag fryser in en del hela och kokar sylt på resten.


Ikväll har jag även plockat in rabarber som ska frysas in och och svartvinbär som jag strax ska koka sylt av.


Men allt ska inte frysas och lagras! 
Man måste passa på att äta bären färska, för det är när man tar dem från busken de smakar allra bäst! Jag bjöd in familjen på lite enkelt men gott sommarfika bestående av rulltårta, grädde och färska hallon såklart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar