onsdag 13 augusti 2014

Kebnekaise, dag 1

Jag tänkte skriva några inlägg kring var fantastiska semester i Kebnekaise (mm) och hoppas på att kunna ge er som inte varit där lite inspiration.

Detta inlägg berör första etappen, sträckan mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation.

Vi valde att parkera bilen och starta i Nikkaloukta och vandra in mot Kebnekaise fjällstation. Denna sträcka är på cirka 19 km och efter cirka 5 km finns möjligheter att åka båt vid Ladtjojaure. Väljer man båtturen blir vandringen cirka 6 km kortare. Sträckan är ganska lättsam att vandra.Vi valde att ta båten mycket för upplevelsen för det var otroligt härligt. Vid Ladtjojaure kan man även köpa fika och mat för den hungrige.


I väntan på att båten skulle avgå passade jag på att svalka fötterna.Efter båtturen har man ett antal kilometer kvar att gå och man bjuds verkligen på vackra vyer.

Framme vid fjällstationen i Kebnekaise valde vi att tälta cirka 10 minuter från själva stationen. För vår del handlar friluftsliv och vandring mycket om avkoppling och att vara på egen hand i naturen. Tältar du precis bredvid stationen får du garanterat många grannar nära inpå. Det beror helt och hållet på hur man vill ha det men vi var väldigt nöjda med var plats i alla fall.


Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar