lördag 16 augusti 2014

Skördetid

Det här med att äta det man själv plockat, skördat, fött upp eller det som är lokalproducerat och ekologiskt är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är viktigt att stoppa i sig bra saker och helst vill jag vet var det kommer ifrån. Jag är uppvuxen med att äta hemmagjord hjortronsylt till gröten på morgonen, äta kött från gården och hembakat bröd. Inte konstigt att man är som man är idag då! Alltså att man känner sig rik när man har persilja i frysen för ett år framåt eller att man har ställt det så att man kan njuta av sin egen sylt varje morgon. Än idag kan jag äta kött från gården då mina föräldrar fortfarande driver ett jordbruk. Det bör vara en självklarhet att det kött som finns att köpa i Sverige ska vara från djur som haft möjlighet till ett bra liv, men så är det inte alltid. Jag är glad att jag har möjligheten äta nötkött från djur som jag vet har haft det bra. Jag tycker mig ha läst att det börjar vara fler och fler som tänker som mig, det är härligt!

Jag har inga stora grönsaksland att skörda men två pallkragar och ett potatisland ger en hel del.


 Idag har jag börjat ta in persilja för att skölja, torka och sedan frysa in den. Dillen har jag redan tagit om hand om.

Potatisen, morötterna, salladen och löken det är något som kommer ätas upp idag.


2 kommentarer: