fredag 28 november 2014

En lördag

Jag pratar nu om lördagen som gick, en helt vanlig lördag, inga konstigheter alls förutom att solen äntligen visade sig! Tänkt att den där solen betyder så mycket för oss. Det gäller verkligen att ta till vara på solskenet den tiden solen visar upp sig den här årstiden.

Vi ville ta tillvara på förmiddagen och packade skridskor och fika i bilen och åkte iväg på en liten utflykt. Vi åkte från Skalmsjö mot en närliggande by där vi tänkte åka skridskor på en sjö som ligger sådär lagom mitt ute i skogen. Vi har aldrig varit där förut men hade fått tips om att isen var åkbar på den här sjön. Det är så roligt att det finns så mycket man fortfarande har att upptäcka här i närområdet.


Några minuter från vårt hem stannade vi och njut av solen på ett av våra absoluta favoritställen. Här var sjön långt ifrån frusen, kändes mer som en vårdag en än vinterdag. Vi var lite fundersamma om det skulle bli några skridskor denna dag.


Glädjeskutt i solen!


Och lite kärlek.Cirka 20 minuter från första stoppet kom vi fram till sjön. Det låg lite, lite snö på isen men isen var i övrigt helt slät och fantastisk att åka på. 
För den som undrar kring säkerheten åker vi med isdubbar, räddningslina och ispik. Ett måste när man åker på okända isar. Hjälmen hänger också med såklart. I det här fallet visste vi även att isen var tjock men såklart måste man vara försiktig och riksmedveten.

Den här egentligen vanliga lördagen blev den bästa på länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar