måndag 8 december 2014

Ett litet bildspel med mycket känsla

Att bo i en liten by långt från stan och helt utan bekvämligheter kan hos många verka märkligt. I dag ses man nästan som konstig för att man bor där man bor. Vad gör man där? Är det inte långsamt och tråkigt?

Det enkla svaret på det är - Nej!

Jag håller med om att det är långt från bekvämligheter så som skola och affär men det är långt ifrån tråkigt och långsamt för det. Här finns allt som kan få mig att njuta varje sekund. Det är så vacker natur här och jag har upplevt väldigt speciella stunder som jag inte kan jämföra mot något annat. För det är faktiskt något speciellt med att uppleva det vackra in på knuten, alltså att jag inte behöver sticka iväg 5 mil för att få det där speciella.

Till exempel är det en bra mycket häftigare känsla och upplevelse att ta på sig skidorna på gården för att skida rakt ut i skogen helt ensam än att sätta sig i bilen och ta sig till ett allmänt skidspår. Såklart är det fint där på sitt sätt men man känner sig inte som ett med naturen på samma vis. Här får man skogen för sig själv och det känns som att man varje dag är ute i vildmarken! Likt väl kan jag njuta av att ta upp potatis just för att det är en naturupplevelse i sig, jag menar jag befinner mig mitt i en underbar tavla. Jag kanske kan jämföra det lite med att åka till fjälls och njuta av naturen, tystnaden och lugnet någon gång per år, för det gör ju många som gör och känner till. Det är ungefär samma för min del men jag har detta varje dag (plus att jag åker till fjällen några gånger per år också!).

Jag har nog tusentals foton från byn och omnejden och några få har jag försökt samla i ett litet bildspel som kanske kan ge lite mer förståelse om det jag försöker få fram med texten ovan. Bilderna är ibland sneda, inte perfekt tagna eller för den delen redigerade, men vi är heller inga proffsfotografer som alltid är ute efter att ta de perfekta bilderna. Tanken är inte att bara visa massa uppstyrda motiv utan bilderna visar sådant som jag upplever i vardagen och vi försöker ta med oss kameran på de mesta vi gör. Att måndag efter jobbet traska rakt ut i skogen med en bärhink i handen eller gå ned till sjön och dra på sig skridskorna en timme på lördagsmorgonen är inga konstigheter utan vardagen för oss när vi bor här. Det är vår livsstil, kort och gott. Det är alltså bra att tänka på att många av bilderna tas där i stunden och inte alltid är tänka att vara motiv till tavlor!

Bilderna är visar årstid för årstid och jag början med den underbara vintern. Bilderna är tagna under år 2014 och 2013. Hoppas det fungerar nu för det här har jag aldrig testa förr!

2 kommentarer: