måndag 15 december 2014

Julmarknad på PerOrs i Östergensjö

Många är vi som besökt julmarknaden i Östergensjö, och i år undrar jag inte om det var rekord i antalet besökare kanske! Om det nu stämmer så förstår jag det, gården är belägen på en höjd med mycket vacker vy och miljön är så där härligt gammaldags. Eftersom jag är så himla förtjust i det där gamla går jag bara runt och njuter när jag är på en sån här plats. Det är helt enkelt perfekt för en julmarknad!

Själv har jag varit där vid många tillfällen, konstkafé sommartid och vid höst och julmarknad. Alla gånger som besökare men detta året var jag med och sålde hantverk.  Vi var ett gäng från (och med anknytningar till) Skalmsjö som gått i ihop och hade ett gemensamt stånd. Det var alltså jag, min mamma, mina bröders flickvänner och min faster. Ett mycket glatt gäng med blandat hantverk!


Här är vi i full gång med förberedelserna någon timma innan det började.


Det börjar ta form.


Här skymtar Moas virkade hjärtan och mammas sydda hjärtan. Även virkade grytunderlägg som Moas mormor gjort.Här är mitt och Nicoles bidrag, vi tillverkade Skalmsjös egna kola. Favoriten var helt klart hallon bland årets besökare. Vi fick faktiskt sälja allt så när som på en strunt vaniljkola!


Min faster Gertrud som driver syateljé hade bland annat sytt dessa fantastiska barnkläder.Som ni ser var det ganska blandat, sytt, stickat och virkat hantverkt. Där bak hängde min mammas fina barntäcken, en är faktiskt gjord av en kökshanduk. 


Även pappa hade dragit sitt strå till stacken och tillverkat gammaldags klädhängare.


Här är vi hela gänget. Vi hade alla försökt skruda oss i kläder i lite gammal touche. Hembygdsdräkt, mamma gamla fårskinnskappa och pappas 30 år (om inte mer!) gamla näbbskor satt fint på mig. Självklart hade vi hemstickade mössor och vantar som min mamma gjort.


Mysigare miljö för en marknad får man leta efter!


Se bara på de fina försäljningsbodarna, allt är i gammal stil!


Och när det började skymma var det egentligen som bäst. All belysning och lyktor gjorde det otroligt mysigt.


Här är det glada gänget från Skalmsjö som är mycket nöjda över helgen!

Om det nu är någon som missat PerOrs, ta chansen och gör ett besök vid nästa arrangemang säger jag bara!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar