tisdag 27 januari 2015

Vintersemester i Stranda

Förra veckan befann vi oss en bra bit hemifrån. Vi packade bilen och begav oss på en liten roadtrip till Stranda i Norge, en bilfärd på cirka 90 mil enkel väg. Vi åkte dit för skidåkning och välbehövlig avkoppling och inte nog för att vi fick både och så var Stranda så mycket vackrare än vad vi trodde. Det var så maffigt att starta ett skidåk med att se ut över det vackra fjordlandskapet. Ett grymt ställe att besöka för den som gillar skidåkning och det finns massa möjligheter för den som vill gå på topptur. 

Det blev en höjdarresa med massa snö och massa solsken som vi sent kommer glömma! Här kommer ett urval av de bilder vi tog under resan.


Första dagen åkte vi i (och utanför) pisten


Vilka pister det var!Andra dagen var det dags för en tur i jakt på puder


Fikapaus


Det bär iväg neråt
Den tredje dagen tog vi en biltur och spanade in Geirangerfjorden och gick på snöskor i Stryn


Vilka vyer! Fjärde dagen var det återigen dags för en tur och för fjärde dagen i rad hade vi också solsken

Vi avrundade besöket i Norge med att ta en övernattning i Ålesund. Det finns säkerligen många anledningar att besöka Ålesund men en anledning är bara för att strosa runt och titta på de vackra husen i stadskärnan. Efter att hela staden brunnit ner i början av 1900-talet byggdes nämligen staden upp i jugendstil. 


  

4 kommentarer:

 1. Vackert! Hisnande vyer vid skidåkningen. Det ser underbart ut med solen och snön (även om lössnö inte passar mig så bra som snälla pister). Jag skulle vilja resa massor i Norge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pisterna vad jättefina! Det räcker verkligen att hålla sig inom dom när man har så vackra vyer :-)

   Radera
 2. Ser fantastiska ut! Har åkt skidor på Folgefonna, gav verkligen längtan efter mer norska vyer...

  SvaraRadera