söndag 8 februari 2015

Bästa avkopplingen

Även om man bor på landet och alltid har lugnet omkring sig så har man självklart måsten. Det ska plockas och städas inne, tvättas, vikas tvätt och så vidare...

Alla behöver komma bort för en stund och få tid att bara vara för att orka med alla måsten i vardagen. Det ska vara enkelt, man ska inte behöva åka långväga och det ska gärna inte behöva kosta massa pengar. Jag tänkte beskriva ett exempel på vad jag tycker är den perfekta avkopplingen, både för kropp och själ. 


Vid 20-tiden härom kvällen startade vi hemma vid huset och via skoter tog vi oss till en liten mysig stuga som ligger ungefär en kvart från oss. Stugan tillhör grannbyn Långsele och ligger för sig själv mitt ute i skogen. 


Väl framme gjorde vi upp en eld och såg till att göra oss hemmastadda. 


 Att sedan bara grilla korv, sitta framför brasan och läsa gamla gästböcker för att sedan själv författa är perfekt avkoppling. 


Att krypa ner i en sovsäck tycker jag är mysigt för att sedan vakna upp och återigen göra upp en eld och köra igång med frukosten. 


Efter en god kaffekopp med en hembakad kaka tog vi oss en liten tur i solskenet med turskidorna. 


Vi packade sedan ihop och begav oss hem igen. 

Egentligen är detta inget superspeciellt i sig, eller hur? Man göra upp en eld, äter mat och sover. Men det är det där speciella med att vara i en enkel stuga (eller tält) ute i skogen, att sova i sovsäck och göra upp eld som gör att det händer något. Det händer något inom en, jag tror man känner lugnet av det där enkla livet. Ni som testat vet precis vad jag menar.

Det här är avkoppling för mig och till den här härliga stugan kommer vi definitivt att återvända, gång på gång, det är jag säker på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar