torsdag 19 februari 2015

En som vågat gå sin väg

Jag har pratat mycket om att våga och att följa sitt hjärta här på bloggen. Jag en vän som heter Oscar som verkligen har gjort detta och tänkte skriva några rader om honom. Det är så roligt när man ser personer som vågar hoppa på något nytt och när det även blir bra på kuppen är det extra kul!

Idag är Oscar fotograf och driver företaget Jettman Photography men för bara något år sedan var foto enbart en hobby på sidan om ett annat arbete. Oscar bor i Stockholm men har sina föräldrar boende i Skalmsjö. Idag arbetar Oscar som fotograf, har han en egen fotoskola och har bland annat fotat Malin Baryard för H&M. Och här lär det knappast sluta! I Oscars portfolio på sin hemsida hittas foton på kända bloggare, foton till tidningsreportage till bilder från lilla Skalmsjö. Det är häftigt! Gå gärna in och titta på hans vackra foton.

Jag har själv fått äran att vara med på några foton för några år sedan. Lite av en slump då jag egentligen skulle visa Oscar runt på fina platser här hemma i byn. Konstigt nog blev bilderna bra, jag menar allt var oförberett, jag var inte fixad vare sig det gäller kläder eller smink och jag har ingen vana av att stå framför kameran. Men det är väl det som gör en bra fotograf, den får person framför kameran att känna sig trygg och lyckas fånga det extra även om det är bonnjänta som mig framför kameran!


Det är fotot älskar jag! Det är en speciell känsla i bilden och det är så roligt att det är hemma i byn. Man ser faktiskt vårt hus på andra sidan sjön.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Och alltid fascinerande med de som följer sitt hjärta... :)

    SvaraRadera
  2. Visst är de fina! Ja jag älskar att läsa om såna personer, de inspirerar mig!

    SvaraRadera