torsdag 19 februari 2015

Reflektion över konsumtion

Här om dagen var jag på loppis. Jag går ibland på loppis, dock inte så ofta ändå. Ännu mindre går jag på stan och handlar. Tyvärr är det ju så att när man väl går i butikerna det är då man känner behovet av inköp hit och dit, speciellt när det gäller helt onödiga saker. Eftersom jag bor där jag bor nu är det inte längre naturligt att springa på stan var och varannan dag och jag känner egentligen inte att jag behöver så mycket. Jo, visst är det saker vi tänker på men då pratar vi mer gräsklippare, stege eller kanske ett par skidor. Det är sånt som blir viktigt nu. Inte fler servetter, nya kläder, smink eller smycken och så vidare. 

Men visst konsumerar jag, säger jag annat då ljuger jag, men jag reflekterar mycket mer kring det nu för tiden när jag märker att jag faktiskt inte behöver så mycket saker. Jag försöker tänka på vad som faktiskt är viktigt att lägga pengarna på och spenderar heller mer på det än massa småkrafs som man ändå kommer bli less på efter en månad eller två. Ett par bra löparskor får kosta sin slant men det blir inte många kronor på till exempel tv-abonnemang och middagar på restaurang. 

Hur som helst så känns det bra att handla på second hand (eller gräva i något gammalt förråd hemma) så att prylarna återanvänds istället. Jag har alltid älskat loppisar och second hand just för att det är en speciell känsla med äldre ting. Men självklart får det inte gå till överdrift där heller känner jag, att man köper utan en tanke på vad man behöver. Men det är ju lätt det blir så, man hittar något fint som man kanske inte har plats till nu men kan ha senare..sen brukar det ju vara så billigt med! 

Här är mina senaste inköp som jag tycker är absolut nödvändiga!


Har länge letat efter en sådan här bonad och när jag hittade denna slog jag till på direkten.


Jag köpte en fin osthyvel, soppslev och en potatispress. Vi har varken någon potatispress eller soppslev så detta köp kändes bra. Försöker även rensa ut lite plast i köket så osthyveln är perfekt. Det blommiga tyget är en gardin men jag kommer sy annat av det. Brukar faktiskt leta efter gardiner men oftast använder jag dem till något annat istället för gardin. Duken på bordet hittade jag också.
  

4 kommentarer:

 1. Tänker mer och mer precis som du, på att konsumera mindre och återbruka mera. Fin trasmatta dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du lämnade en kommentar och roligt att du tänker likt mig! Ja visst är den fin, jag älskar trasmattor och blir så glad när jag hittar såna här fina.
   /Hanna

   Radera
 2. Thebe soppslev av Folke Arström från 1944 hittade du dessutom. Superfin. Den första bestickserien i rostfritt stål. Är uppväxt med matbesticken som finns kvar.
  Mer om Thebe: http://www.thebe.se/
  Håller med i övrigt om resursfördelning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men du så roligt! Nu har jag läst på och kikat på hemsidan, tack så mycket för informationen! :-)
   /Hanna

   Radera