söndag 1 februari 2015

Vedspisen

Jag är tacksam över att det fanns en vedspis i huset vi bor i. Hur underbart är det inte att peta in en pinne och höra hur det sprakar och brinner. Det är så mysigt och ett jättebra komplement till den luftvärmepump vi installerade i början av vintern. Tyvärr var rökkanlen inte i bästa skick när vi flyttade in men efter besök av sotare och murare så går det återigen att elda säkert. Som det känns nu kommer jag då aldrig vilja leva utan en vedspis för det är också en trygghet vid elbortfall. Vi vet att vi alltid kommer kunna få värme och även laga mat om strömmen är borta. Ja, det är helt klart ett vinnande koncept då det både ger trygghet och hög mysighetsfaktor!


Det är inte den snyggaste vedspisen kanske, men den uppfyller ändamålet väl och det är huvudsaken just nu.


Alva är däremot himla söt där hon ligger bredvid spisen.

4 kommentarer:

 1. Hej hej- kollade runt här i din blogg- vilka Fantastiska och livfulla bilder!
  Wow, på snöbilderna hör man rent knastret av att gå i det, jag blir inspirerad att fara ut på friluftsäventyr jag med- det var allt för länge sedan..... bara att fara till skogs å sitta i solen å njuta...... Ja alla dina bilder är så vackra å nära att man hör ljud när man ser dem! Man längtar ut....
  Just nu är vi inne i en rejäl förkylning hela familjen så vi myser inne med våran vedspis- och det luktar ju så gott dessutom! Men härmed lovar jag mig själv att när vi blir frisk då ska vi ut på helig naturstund!

  Ha det så gott i erat mysiga hus, jag kommer gärna å hälsar på igen ( på bloggen alltså) snart igen!
  från Elin i Skellefteå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack så mycket, blir så glad av din kommentar! Det härliga med naturen att ju man behöver inte göra så mycket för att man ska få den där härliga avkopplade stunden. Det räcker med att ta med sig fika och ge sig ut på en liten promenad! Mysigt att ni också ha en vedspis! Kom jättegärna och hälsa på och lämna gärna en kommentar igen!
   /Hanna

   Radera
 2. Åh en vedspis hade inte alls varit dumt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint namn du har :-) Vedspis är verkligen toppen!

   Radera