tisdag 10 mars 2015

4 säkra tecken på att den du möter är en lantis

Jag har blivit inspirerad av alla listor och som florerar här på internet. Är det inte lista om "10 tecken som avslöjar en civil polisbil" så är kan det vara "17 saker alla som är födda på 90-talet känner igen" eller "20 tecken på att du börjar bli gammal".

Jag har faktiskt blivit så inspirerad att jag skapat en egen lista som jag tycker blev riktigt bra och tydlig!
Jag tänkte så här:

 Det finns en gruppen i samhället som bor utanför stan (även kallade "lantisar" av vissa) som ses lite udda och konstiga för att man väljer landet istället för ett liv i stan. Jag vill hjälpa dem som känner sig osäkra i sällskap med en sådan där udda "lantis" att snabbt kunna känna igen när det är en sådan man träffar på. För herregud man vill ju slippa missförstånd, tänk om man inte vet att det är en "lantis" man har att göra med. Det kan bli mycket tokigt för alla inblandade!


Min lista heter därför:


4 säkra tecken på att den du möter är en lantis

-----------------------------------------

Klädsel:
Personen är klädd i skitig overall med stövlar alternativt träskor.
Men ännu vanligare klädsel är jeans, klänning eller kjol. Färgerna på kläderna varierar från allt mellan vit, svart, grön, blå och röd. Andra färger kan dock förekomma.

Yrke:
Ett säkert kännetecken är personens yrke. Personen arbetar som bonde eller kör lastbil.
Dock är det lika troligt att personen är frisör, sömmerska, brandman, jurist eller journalist. Andra yrken kan dock förekomma. 

Intressen:
Ett ännu säkrare tecken är vad personen är intresserad av. Odling, handarbete eller maskiner är vanliga intressen. Andra kanske ännu vanligare intressen är sport och träning, inredning, friluftsliv eller matlagning. Andra intressen kan dock förekomma.

Var du möter personen:
Personen möter du i en kohage eller i en traktor.
Mycket troligare är dock att du träffar denne på idrottsevenemanget, på krogen, i gallerian, på affären eller på arbetsplatsen. Lantisen kan dock förekomma på andra ställen också.

-----------------------------------------

Uppfylls detta så kan det vara en lantis du träffat på!


Tydligare kunde det inte bli va?
Och det är sant, precis såhär är det. Ingen "lantis" är den andre lik och man kan inte generellt säga att vi skiljer oss mot den grupp i samhället som kan kallas "stadsbor".

Så kontentan, det här skulle kunna betyda att vem som helst du träffar på kan vara en "lantis".
Det är bara att slappna av och inse att en "lantis" är en vanlig (eller ovanlig) människa precis som alla andra.4 kommentarer:

  1. Mycket bra beskrivning, du har fångat "en lantis själ" . Kunde inte gjort det bättre!

    SvaraRadera
  2. Haha! Fast du glömde flanellskjortan på klädseln :P

    SvaraRadera