måndag 23 mars 2015

En härlig tillbakablick (del 2)

 Här kommer andra inlägget om vår resa till Riksgränsen och Björkliden (med omnejd) som vi gjorde ifjol vid den här tiden.


Dag tre vaknade vi på hotellet i Björkliden och detta var det första vi såg när vi kikade ut från vårt fönster. Är det inte magiskt så säg!


Målet för dagen var att ta oss till Låktatjåkko fjällstation och övernatta där. Fjällstationen ligger i ett pass 1228 m.ö.h mellan två fjälltoppar 9 km från Björkliden och vi valde den enkla vägen upp... Bakom mig på fotot ser du transportmedlet vi använde oss av!


Väl uppe var planen att gå på tur.


Bakom oss landade en helikopter bredvid fjällstationen. Så fascinerande att man en gång i tiden valde att bygga denna fjällstation är ute. Har ni möjlighet så gör ett besök!


 Jag på väg uppåt. 


Det började dock blåsa på rejält, vilket vi också visste skulle ske då vi hade studerat prognosen. Det är dock fascinerande hur fort det går på fjället, från att vara klart och fint drog det in ett riktigt oväder.

 

Efter att ha nått toppen tog vi oss ner till fjällstationen, åt en god lunch och avslutande med en mumsig våffla.


Efter lunchen skidade vi ut på en ytterligare liten tur, spanade på renar och på fjällen så gott det gick i blåsten.Kvällen blev en dröm. Otroligt nog vi var enda nattgästerna på fjällstationen så vi bastade för oss själva, blev uppassade av fantastiska personal och åt god mat.Mysighetsfaktorn var mycket hög! Vinden ilade utomhus medan det var varmt och gott framför brasan.


 Detta var sovrumsvyn dag fyra! Sämre kan man ha det.


Vi kikade ut en sväng innan vi åt en god frukost. Bara fjäll var man än tittade, riktigt häftigt. 


På fjället går det som sagt fort. Vi valde att inte skida ner då det såg ut så här, vitt precis överallt! Istället beställde vi skoterskjuts och tog oss ner säkert vilket var väl investerade pengar.


Senare under dag fyra tog oss till Ishotellet i Jukkasjärvi och tillbringande kvällen och natten där.  Helt fantastiskt ställe!


Det fanns så många vackra skapelser i is att kika på.


Utanför hotellet lyste solen.


Det blev en liten drink i isbaren! 


Vi sov sedan gott och begav oss hemåt. 

Det var sex otroligt härliga (och intensiva) dagar jag aldrig kommer glömma.
Sverige är ett bra häftigt land med tanke på all vacker natur!


2 kommentarer:

 1. Vackert!
  Jag har nyligen varit i både Alperna och på Hawaii, apropå vacker natur. Men att uppskatta vår egen är viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh så härligt! Ja vi ska verkligen uppskatta vår men det inte fel att se andra länders vackra natur också :)

   Radera