måndag 9 mars 2015

En skymt av sovrummet

Vi har vårt sovrum innanför köket. Det är litet rum där man får plats med sängen men inte så mycket mer. På övervåningen finns utrymmen som vi inte riktigt använder, bland annat ett stort rum som skulle kunna bli ett fint sovrum i framtiden, men det lilla rummet räcker gott åt oss nu.

Innan vi flyttade in målade jag över de tråkiga tapeterna i en ljusgrön färg för att snabbt snygga upp det. Jag har piffat så gott jag kunnat med sådant jag haft hemma, som vanligt med både gammalt och nytt men mest gammalt!


Bland det bästa i rummet är sänggaveln som jag och Mårten byggt med pappa. Jag stod för idén och köpte panelskivor medan pappa tillverkade de fina listerna och tillsammans lyckades vi få till detta. 

Den stora tavlan som står på sänggaveln är också en favorit. Bilden tog vi med självutlösare i samband med en kajaktur i Ottsjö (Jämtland), ett fantastiskt sensommar minne som förevigats. Taklampan är också trevlig, den hittades i ett annat hus som mina föräldrar äger. Den visade sig ha nästan samma färg som jag målat väggarna i.

Ett litet inredningstips kan vara att hänga någon fint klädesplagg på väggen, det tycker jag är väldigt trevligt. Jag byter lite nu och då beroende på vilken färgskala jag har i rummet. Just nu hänger min fina jacka med broderier uppe, ni ser den till höger i bild.


Till sängbord används stolar som mamma fått ta över från en vän som jag i min tur lånat. Har man inget annat passar ju stolar ypperligt som sängbord!


Såklart en trasmatta på golvet men det ser nästan mer ut som en karamell tycker jag.


Avslutar med en fönsterbild! Alltså detta ljus! Ett minus för gardinstången som ska bytas, inte så snyggt med svart under den där gardinen. Men äh, den gröna virkade loppisduken som matchar väggarna väger upp det hela! Så noga ska man inte vara, inredning är inte allt här i världen!
2 kommentarer:

 1. Jättemysigt! Du har en egen stil och det tilltalar mig.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vad glad jag blir!
   Ha det fint :-)
   //Hanna

   Radera