onsdag 4 mars 2015

Förkultivering

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så ska jag och min mamma försöka oss på att ha ett gemensamt trädgårdsland i år. För min del kommer det innebära mer grönsaker (om mer jobb) än ifjol då jag enbart sådde i två pallkragar.


Vi har påbörjat genom att förkultivera chili, paprika och purjolök.


Dessa fröer är alla ekologiska och inhandlade från Runåbergs fröer.

Bara för att förtydliga så är det ingen vits att ställa några frågor till mig gällande odling för varken jag eller mamma är några superexperter! Vi tycker däremot det är roligt och spännande, det är huvudsaken i det hela för vår del. Jag har precis beställt en bok om odling som jag hoppas dimper ner i brevlådan snart. Det känns som att en bra bok tillsammans med all den informationen som finns att tillgå på nätet kommer hjälpa mig mycket på traven. Sen tror jag det handlar mycket om att våga prova och lära sig av misstagen. För misstag det kommer jag säkerligen göra på vägen!


4 kommentarer:

 1. Åh förkultivering är så skoj! Runåberg är ju dessutom en bra fröleverantör som har en stor kunskapsbank. Vad för sorter förutom purjo, chili och paprika ska ni ha?
  Har ni några frågor så ställ dom gärna här i bloggen. Är utb trädgårdsmästare så nått borde ju ha lärt sig, så man kan kanske hjälpa till :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vad spännande att vara trädgårdsmästare! Arbetar du som det idag? Förutom det kommer vi i alla fall ha sallad, tomat, gurka, rädisor, kolrot, majrova, rödbetor, morötter och säkert mer som vi inte klurat klart på än. Vi är nog inte helt klara med vad vi ska ha faktiskt!
   //Hanna

   Radera
  2. Jepp, arbetar som trädgårdsmästare, fast på en kyrkogård och går under befattningen kyrkogårdsarbetare. Men är en passionerad odlare på sidan om också :)
   Det var en hel del ni tänkte prova! Om ni gillar gräslök ska ni prova den kinesiska gräslöken. Helt underbar till grillat med sin milda vitlökssmak.
   Mvh

   Radera
  3. Så intressant! Då vet jag att jag har någon här som kan hjälpa mig :-) Tack för tipset, låter spännande!
   /Hanna

   Radera