tisdag 31 mars 2015

Förnöjd över det lilla

Det ser kanske inte så mycket ut för världen, någon plastpåse och någon burk liksom.


Men nog blir man glad när man kan gå till frysen och plocka fram fint nötkött från föräldrarnas gård när man ska laga middag. I samma veva tar jag fram egengjord hallonsylt och en påse med blåbär. Lingonsylten hämtade jag även från föräldrarnas matkällare där den stått förvarad.

Tänk att man kan känna sig så förnöjd och rik av det lilla!


2 kommentarer:

 1. Du tänker precis som jag! Man känner sig aldrig så rik som på hösten, pärlårn är full med pären, löken och morötterna ligger där, lingonsylten är kokad, saften saftad...frysen är full med hallon, blåbär, olika svampar, jordgubbar och nybakat tunnbröd och hällakakor. I köksskåpen hittar man torkade trattkantareller, karl-johan och fårticka... Vedboden är full av doftande ved... Ja, hur långt ska jag fortsätta... ;) Men då vet man att man har gjort rätt för sig, och den dag man ska använda det man gjort och plockat känns det så underbart! Inte nå köpesskräp, utan högkvalitativa produkter från vår närmiljö...helt giftfria dessutom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen något speciellt det där! :-) Har man väl börjat med att baka, plocka, odla etc då blir man liksom fast för det är så härligt! Kul att höra av du tänker likt!
   //Hanna

   Radera