lördag 21 mars 2015

Scones i det fria

Förra helgen provade vi för första gången att baka scones utomhus. Så enkelt och så gott! Nygräddat går väl alltid hem och speciellt när man befinner sig utomhus.

Här kommer receptet för er som vill prova, och det är inga konstigheter alls. 

Scones
6 små

Vetemjöl 4 dl
Salt 1/2 tsk
Socker 1 tsk
Bakpulver 2 tsk
Mjölkpulver 2 msk

Smör 50 g
(Ska de bakas på direkten kan mjölpulvret såklart ersättas med vanlig mjölk)

Alla torra ingredienser blandas hemma i en stark platspåse.
När det är dags att baka tillsätts 1 3/4 dl vatten och smöret.
Knåda degen i sin påse till en fast deg. 
Klicka ut degen i en teflonpanna och stek på svag värme under lock. 
Vänd sconesen en gång när det fått en gyllenbrun yta och undersidan jäst upp.
Tänk på att inte göra för stora bullar, utan hellre mindre och platta för de gräddas bättre då.

Ät gärna med smör, ost och en klick marmelad!
Njut!


(Receptet finns att hitta i boken På en låga)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar