tisdag 17 mars 2015

Tidig kajakpremiär

I helgen som var hade vi tänkt en tur till fjällen men i sista sekund ändrade vi planerna, stannade på hemmaplan och styrde till kusten och begav oss ut i Öviks vackra skärgård. En tidig och mycket lyckad kajakpremiär! Tänk så vackert vi har det är i kommunen! Förbered er på en bildkavalkad då det blev så många härliga bilder och svårt att välja ut.


 Lite förberedelser innan avfärd.


Det var alldeles lugnt på havet och så fortsatte det under hela vår tur. Vi hade självklart studerat prognosen noggrant för annars hade vi aldrig gett oss ut på havet den här tiden på året.


Fikapaus.


Lite hembakade kakor och kaffe mår man bra av!


 Vi paddlar vidare mot ön vi ska övernatta på.


När vi kommit i land såg vi att vi fått två nya kompisar som kikade nyfiket på oss. Två sälar!En sådan otrolig vacker dag det var...


...och samma gällde för kvällen, vilken solnedgång!


Njutning!


Det är roligt att prova sig fram med matlagningen. Det blev pasta med ädelost, valnötter och päron och till det en god korv. 


På morgonen när vi skulle paddla hemåt var det is i viken. Mårten fick agera isbrytare med sin kajak så kunde jag lätt glida efter.Vi stannade till och lagade scones ute i det fria.


Behöver jag säga att det var sjuhelsikes gott?


4 kommentarer:

 1. Vi Öviksbor är verkligen priviligerade med vacker natur, både i skärgården/kustnära men även de stora inlandsskogarna! Dock har jag inte vart så flitig att uppleva skärgården nå mkt, är mer för skogen. Men en å en annan gång letar man sig ner till kusten också ;)
  Vart i Öviks skärgård är detta?
  Ett inlägg man blir glad av! Ser så underbart ut! :D
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är likadan som dig, det är först nu på senare år jag varit ute i skärgården faktiskt. Annars är det enbart inlandsskogen som gällt för mig! Strax utanför Gullvik, känner du till Vågön eller Grisslan kanske?
   Så roligt att du blir glad av det, tack så mycket!
   //Hanna

   Radera
 2. Inspirerande, och underbara bilder! Roligt att se för en "frilufts-nybörjare" på jakt efter nya äventyr... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Roligt att du blir inspirerad :)
   //Hanna

   Radera