onsdag 20 maj 2015

Det finns inget att göra på landet!

Jag är så less på alla påståenden, kommentarer och märkliga frågeställningar som bottnar i att vissa verkar tro att det inte finns någonting att göra på landsbygden.

En gång för alla, vi sitter faktiskt inte och rullar tummarna utan det finns hur mycket som helst att göra och att uppleva! (Annars skulle vi nog flyttat..)

Visst, det finns inga restauranger, ingen shopping eller bio iden absoluta närheten. Men för mig och många andra finns det andra saker vi tycker om att göra och nog tusan har vi fullt upp, även om vi bor på landet!

Jag dör faktiskt inte av att det inte finns en pizzeria nära mitt hem även om det finns folk som tror det. En gång fick jag nämligen frågan: "Alltså hur gör du om du blir sugen på en pizza då?" Jag undrade om han skämtade, men det gjorde han inte utan han var helt allvarlig. Då sa jag: Antingen bakar jag väl en pizza, sätter mig i bilen och köper mig en pizza eller så skiter jag i pizzan och tar något annat. Typ skjuter en älg, styckar och grillar den. Fast det sistnämnda sa jag inte men det hade han nog gått på med den bilden han hade.

Men vad kan man då hitta på här ute?
Ja, var ska jag börja? Man kan läsa en bok, titta på tv, umgås med vänner eller snickra på huset. Typ det man gör om man bor i stan alltså. Jättekonstigt men faktiskt sant.

Eller så kan man...

..hoppa upp på hästen och rida en tur 


..njuta av den vackra naturen i absolut ensamhet


..gör upp en eld och äta mat utomhus


..odla grönsaker (i vansinniga mängder om man har lust)
  

..springa ner till sjön när man ser att det är en sådan där fantastisk solnedgång man bara inte vill missa


..ta med sig kaffe och traska upp på berget och veta att man garanterat kommer vara ensam


..glida ut på sjön på en SUP när man har några minuter över på kvällen


..ta på sig skidorna utanför entrédörren och skida rakt ut i naturen


 ..äta frukost utomhus i lugn och ro, det enda som "stör" är fågelkvitter


..ro ut med båten och fiska utan att det blir ett projekt


Jag kan fortsätta i evigheter!
Jag lovar, det är verkligen långt ifrån tråkigt och det är nog bara fantasin som sätter gränserna!10 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg! Och ju mer man vistas ute i naturen desto mer undrar man vad folk gör i städerna... :)

  SvaraRadera
 2. Ännu en serie fina bilder!
  Visst har du rätt, det finns massor att göra på landet. Nyss kom jag in från första turen med gräsklipparen och just nu njuter jag av en öl och lyssnar på fin musik i Spotify. Ingen risk att jag stör mina grannar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Härliga tider hörredu, låter inte fel!
   //Hanna

   Radera
 3. Härlig inställning och helt sant :-) Nu är jag stadsmänniska och gillar pulsen, men tragiskt då man ska behöva försvara sina val och varför man väljer det ena eller det andra såvida inte någon är uppriktigt nyfiken :-)
  Förresten, du får min röst i besökstoppen den här veckan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vad roligt att du kikade in på min blogg =)
   //Hanna

   Radera