måndag 25 maj 2015

På odlingsfronten

Som jag tidigare nämnt håller jag och min mamma på med lite odlingar. Inga jättemängder men mer än tidigare för min del i alla fall. Här kommer en uppdatering på vad som händer på odlingsfronten.


I helgen planterade jag om våra paprika- och chiliplantor. Vi har så många så några får vi nog ge bort. Det är faktiskt ett bra tips till "gåbortpresent", till den som har allt passar väl en paprika eller chili utmärkt!


Kålrot, squash och broccoli på gång.
Igår rensade jag bort allt ogräs och vände om i jorden i mina pallkragar så att jag ska kunna plantera lite smått och gott även i år. Jag funderar på att sätta jordgubbsplantor i ena och bland annat sallad och rädisor i den andra.

Alva traskar runt i det blivande pärlandet. Vi odlade pärer här även ifjol och det fungerade väldigt bra. Förutom pärer kommer mammas och mitt lite större grönsaksland finns här. Förutom det jag beskrivit ovan kommer vi odla rödbetor, majrova, purjolök, palsternacka och morötter.Ikväll var jag och mamma ute och provkörde med det arbetsfordon vi tänkte använda i pärlandet. Det här är mammas nya häst Lasse och nog är det bra mycket mysigare med en häst istället för traktor som arbetsfordon!


Avslutar med en bild jag knäppte innan vi tog ut Lasse bara för att det ser så himla härligt ut! 5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk blogg du verkar ha! Massa fina bilder och ord. Jag skulle också vilja kunna odla mina egna grönsaker och växter. Bor idag i lägenhet där det inte ryms något annat än jag och min pojkvän och cyklar, fiskegrejer, kängor och tält ungefär. Verkar som vi är lite likasinnade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så snällt! Vad roligt du hittat hit :-) Men låter iaf som ni satsat på härliga grejer att fylla er lägenhet med! Är ni ute mycket?
   //Hanna

   Radera
  2. Ja vi är ute så mycket vi kan! Bästa som finns är vardagar när det är fint väder och man har just slängt i sig middag och åker ut till någon sjö och fiskar eller bara kokar en kopp kaffe över öppen eld. Ser ut som ni är ute rätt mycket ni också! Om jag fick skulle jag bara gå runt i friluftskläder! :)

   Radera
 2. Åh, en bilder på Lasse. Han föddes hos mig faktiskt. Det ser ut som om han kommit hem, det gör mig glad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du har hittat hit! Så Lasses föddes hos dig, vad kul! Ja jag hoppas verkligen han trivs hos oss, vi trivs iaf väldigt bra med honom. Vi är så glada att han hamnat hos oss :)
   //Hanna

   Radera