torsdag 4 juni 2015

Boktips!


Jag vill tipsa er om denna inspirerande bok, Lev mer på mindre, skriven av Maria Österåker. Själv skriver hon på baksidan av boken "Lev mer på mindre är en bok om livet. Livet på landet, landet på jorden, jorden i landet. Maten på bordet, djuren i hagen, djuren på bordet och maten i magen". En bra sammanfattning tycker jag.

Maria och hennes familj levde ett "vanligt liv", där mycket tid ägnades åt jobbet, stress och massa bråttom, bråttom för att hinna med allt. Mitt i allt detta började de drömma om en livssituation där jobbet inte styrde vardagen. De hann inte med livet och vill ha en förändring. Av den anledningen startade de upp projekt självförsörjning. När hon skriver boken är de inne på andra året med självförsörjning och det som i början var ett kul projekt har formats till en övergripande tanke kring livet.  


Boken är mycket trevlig och lättsamt skriven med många vackra bilder. Boken innehåller recept, inspiration och tips kring bland annat odling och matlagning. Jag läste boken för knappt ett år sedan och nu tänkte jag läsa den igen, så bra tycker jag den är! Även om man inte tänker sig en framtid med självförsörjning är detta en bok som inspirerar om att välja sin egen väg och hitta det som verkligen gör en lycklig. 

Maria har också en blogg för den som är intresserad, http://levmerpamindre.blogspot.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar