söndag 14 juni 2015

Hästkrafter och rymlingar

Jag tänkte berätta om vad som hänt i helgen, med hjälp av de bilder vi tagit. Igår bjöds det på solsken och och det kändes riktigt varmt vissa stunder. Vi passade på att klippa gräset på förmiddagen vilket var mycket behövligt. 
Jag svängde även ihop rabarbersylt med kanel och citron.
 När vi skulle dricka kaffet efter lunchen kikade Mårten ut genom fönstret och såg ett gäng rymlingar. Ett gäng av gårdens kossor går normalt på en lägda nedanför vårt hus men nu var de på fel ställe, ja utanför stängslet såklart. Jag, Mårten och mina föräldrar fick jaga in dem igen.


Lite löpträning blev det allt, både för oss och korna.


Sen var det dags för pärsättning. Vädret har inte varit med oss men nu skulle det äntligen bli av. Istället för traktor (vilket det annars finns gott om) tänkte vi göra som man gjorde förr, bara för att det är roligare.


Vi använde oss av riktiga hästkrafter med hjälp av fjordingen Lasse och ett av gårdens gamla jordbruksmaskiner för att köra upp fåror.


Det här är inget vi provat med Lasse förut så vi tog det lugnt och vackert.


Det gick jättebra för Lasse och vi blev nöjda med resultatet. 


I morse blev det en mysfrukost med nybakade scones tillsammans med min rabarbermarmelad.
Marmeladen gick verkligen hem! Receptet finns här.


Idag har vi börjat sätta i ihop hönshuset som pappa konstruerat. 
Resultatet får ni dock hålla till tåls med. Det blir ett inlägg om hönshuset när allt är klart.

Gårdagskvällen spenderades för övrigt på ett utomordentlig fint sätt, det kommer ett eget inlägg om det i morgon, förhoppningsvis.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar