tisdag 2 juni 2015

Sörängets Gård

 Jag har nämnt mina föräldrars gård ett flertal gånger här på bloggen och nu tycker jag det är dags att presentera gården på riktigt. Vi har en hemsida, www.sorangetsgard.se, där det finns ett och annat och läsa men här kommer också en presentation.


Sörängets Gård, som ni ser på bilden, ligger beläget i Skalmsjö, 6 mil väster om Örnsköldsvik. Gården har funnits i samma släkt i fem generationer. På gården är jag uppvuxen och nu bor jag på hitsidan sjön. Min äldre bror John med familj bor i huset bredvid mig och i sommar kommer även min yngre bror bo här i byn. Det är härligt att ha familjen nära, så bättre kan det inte bli! Gården blir en knutpunkt för oss alla då vi på ett eller annat vis engagerar oss i gården.

 

I lösdriftsstallet finns plats 60 dikor och rekrytering. Gården är ekologiskt certifierade via certifieringsbolaget SMAK. På gården finns även två västgötaspetsar, två fjordhästar, två katter och hönor är på väg. 

Det är väldigt roligt när man har möjligheten att driva små projekt tillsammans med andra, speciellt med familjen. För som jag nämnt håller jag och mamma på med gemensamma odlingar och snart är det dags att skaffa höns tillsammans. Varför göra allt själv när man kan vara flera som delar på det!
 

Vi driver även entreprenadverksamhet och det är min äldre bror som sköter om detta. Vill du veta mer kan du enkelt kika in på vår hemsida.


Vi är många som på ett eller annat vis är inblandad i gården, vill du läsa mer om oss så klicka här så kommer du till presentationen på vår hemsida.


5 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag har trillat in på din blogg regelbundet nu i några månader och känt att du verkar ha det så sjukt mysigt där på landet (min stora dröm är att flytta från stan och ha det närmare till naturen). Det är alltid kul med sånna här inlägg där man får läsa lite mer om personen bakom bloggen. Jag passade också på att gå in på gårdens hemsida och läsa lite och då såg jag att du är brandingenjör, men va, tänkte jag, det är ju jag också! Tyckte bara det var ett sånt roligt sammanträffande och ville bara säga hej.
  Ha det toppen! /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!! Tack för att du lämande en kommentar. vad roligt att du brukar kika in och ännu roligare att du är lik mig, alltså en brandingenjör som vill åt livet på landet! Känns som vi inte växer på träd.. Jag har känt mig lite som en udda fågel i sammanhanget, då de flesta drömmer om karriär och storstad tänker jag lite tvärtom istället :) Jag hoppas verkligen vi kan ha lite mer kontakt här på sidan så lämna gärna kommentarer, det tycker jag är jättetrevligt!

   //Hanna

   Radera
 2. Hej Anna!! Tack för att du lämande en kommentar. vad roligt att du brukar kika in och ännu roligare att du är lik mig, alltså en brandingenjör som vill åt livet på landet! Känns som vi inte växer på träd.. Jag har känt mig lite som en udda fågel i sammanhanget, då de flesta drömmer om karriär och storstad tänker jag lite tvärtom istället :) Jag hoppas verkligen vi kan ha lite mer kontakt här på sidan så lämna gärna kommentarer, det tycker jag är jättetrevligt!

  //Hanna

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder från din hemby och livet på landet! Korna bland alla björkar, bl.a. Troligtvis passerar jag där i sommar och kommer då att stanna till och ta en bild eller flera. Fint att det ännu finns utkomstmöjligheter för de som bor i Norrlands inland.

  Eller är Norrland fel benämning? Det finns de som är kritisk till ordet Norrland eftersom Norrland är så stort och omfattar olika regioner med olika förutsättningar, språk och traditioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norrland är väl inte fel, men man borde kanske bli bättre på att benämna landskapet egentligen. Tittar man på resten av Sverige så ser man ju till ett och ett landskap inte en hel region som Norrland. Tror inte så många vet så mycket om t.ex Ångermanland utan man pratar hela tiden om Norrland vilken säkert kan vara negativt ur t.ex turismsynpunkt.

   //Hanna

   Radera