söndag 12 juli 2015

En händelserik dag i Flåm


Del 3 - Semester i Norge

Första dagen i Flåm startade vi upp med att paddla lite SUP i väntan på den tur med RIB-båt som vi bokat in oss på. Båtturen startade i Flåm och gick via Aurlandsfjorden till den vackra Nærøyfjorden och vidare mot Aurland. På turen fanns även en guide som berättade om fjorden, lokal historia mm. 

Den så vackra Nærøyfjorden (som faktiskt finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista) är något man bara inte får missa. Vi kan verkligen rekommendera att åka med en RIB-båt eftersom man kommer så nära naturen på så vis. Vi är i alla fall väldigt nöjda med valet.


Vi började alltså med att paddla Mårtens uppblåsbara SUP.


Här ser man en skymt av det lilla trevliga samhället Flåm och speciellt färjan som kom in på morgonen med en massa turister från världens alla hörn.


Snart dags för avfärd med RIB-båten.Dramatiska vattenfall finns det väldigt gott om.Vi passerade det mysiga lilla samhället Undredal som är känd för sin stavkyrka och sin getost. Hit kan man även ta sig via bil och det passade vi på att göra någon dag senare.


Getter lite varstans då det är det djur som passar bäst i denna miljö.Vackra vyer överallt!Båten gick i 45 knop, det syns på håret!


Efter båtturen köpte vi en biljett till Flåmsbanan. Flåmsbanan är en av världens brantaste järnvägslinjer på vanlig räls och är en av Norges största turistattraktioner. Flåmsbanan slingrar sig från Flåm till Mydal. Under den 20 kilometer långa turen åker man förbi floder som flyter genom djupa raviner,vattenfall som forsar ner från de snötäckta bergen.


Tåget gjorde ett lite stopp vid detta maffiga vattenfall.Vi avslutade denna händelserika (och otroligt varma) dag med en god bit mat och en promenad i Flåm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar