onsdag 8 juli 2015

På toppen av Galdhøpiggen

Del 1 - Semester i Norge

Nu när jag landat hemma igen tänker jag dela med mig kring vår resa i Norge. Vi har riktigt bra tips att bjuda på!

När vi satt i bilen från Östersund på väg ner genom Norge beslutade vi impulsivt att vi skulle stanna till i Jotunheimen. Jotunheimen är ett bergsområde i östra Norge som sträcker sig över ungefär 3 500 kvadratkilometer och till området hör Norges högsta berg. Varför inte bestiga Norges högsta berg när vi ändå åker förbi tänkte vi! 

Det finns såklart en massa olika vandringar att göra här men vi valde att övernatta en natt för att sedan morgonen därpå ge oss iväg för att bestiga Galdhøpiggen (2469 m.ö.h). Vandringen underlättas avsevärt då man kan köra upp till Spiterstulen (1106 m.ö.h) vilket är en turistanläggning där man kan övernatta och äta mat etc. Vi tältade dock, vilket vi för övrigt gjort under hela vår semestertripp.

Vandringen beräknas ta omkring 6-7 timmar tur och retur. Väl uppe på toppen får du avnjuta underbara vyer om du har turen att få klart väder. När vi kom upp var det först molnigt men sedan skingrades molnen och vi fick den bästa av utsikter (det ser ni på bilderna nedan). Ibland ska man ha tur! Här uppe finns även en stuga där man kan köpa fika. 

Här kommer nu en bildkavalkad! Det ovanligt mycket snö för årstiden vilket gjorde att man fick en vinterkänsla mitt i sommaren.
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar