lördag 1 augusti 2015

Fasadbyte

Jag har tidigare pratat om renovering och i den bemärkelsen att vi inte har känt behov av att totalrenovera. Vi tycker inte det är det viktigaste att ha toppfräscht och totalrenoverat, utan vi vill lägga tid och kraft på annat.

Men när vi kommer till utsidan av huset är det annat, där har det länge funnits stort behov av att renovera. Då pratar vi inte lite målning utan att byta ut all fasad och se över alla fönster. Pappa tror att man tidigare målat med någon dålig färg, för tyvärr är fasaden till viss del murken. Samtidigt som vi byter panel passar vi på att tilläggsisolera.

Projektet byta fasad är igång sedan en tid tillbaka och vi kommer göra en långsida denna sommar. Det känns väldigt bra att man fått en start på det hela. Innan kändes det väl sådär om jag ska vara ärlig. Det här är helt nytt för både mig och Mårten så tur nog har vi min pappa som vet precis hur vi ska göra.


Arbetsvyn är helt suverän i alla fall!


Virket kommer från föräldrarnas skog och det har sågats i en grannby. Pappa, jag och Mårten har sedan hyvlat lockläkten i pappas snickeri.


Målning med en variant av falurödfärg.


Här ser ni lite av resultatet. Jag ville så gärna ha lockläktpanel istället för lockpanel (som det var innan). Jag tror det kommer bli jättefint så här.


Väggen före. Den ser inte så rolig ut, sliten och färgen är alldeles matt och tråkig.


Jag vill gärna ha något runt fönstren så att det händer lite mer och då är det inte dumt att ha en pappa som kan det mesta. Här ett prov på vad det kan komma att bli. Observera själva fönstret, det har vi inte gjort något åt än men där kommer det också hända grejer framåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar