torsdag 20 augusti 2015

Naturens apotek


Att använda växter för att lindra smärta, dämpa feber och desinficera sår är något man gjorde redan för tusentals år sedan. Det är oupptäckt område för mig som jag tycker är superspännande. Är det någon om mina läsare som är duktig på detta mån tro? Själv har jag länge tänkt att jag skulle vilja lära mig lite mer bara för att det är så intressant.

Jag råkade ramla in på Örtskolan som går på SVT och även finns att se på SVT Play. Det är cirka 4 minuter långa avsnitt där en örtterapeut pratar om många av de vanligaste växter som har en stor läkande förmåga. Klicka här för att komma till alla avsnitt.

Jag blev inspirerad att prova te på rölleka ikväll. Det är en ört som bland annat sägs påverka matsmältningen samt driver på verksamheten i lever och galla. Jag gjorde mitt te på färska blommor men kommer även torka lite. Klipp av blommorna och häll på hett vatten, låt dra. Inte svårare än så. Tycker smaken var riktigt bra!
Jag tar tacksamt emot tips på bra böcker eller bloggar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar