tisdag 8 september 2015

Att ta tillvara och bästa squashreceptet


Den här tiden önskar jag mer än annars att dygnet hade fler timmar. Ja, tänk om jag hade den tid jag ville till att ta vara på allt det naturen ger oss nu. Bär, svamp, växter och odlingar. Det finns så mycket man skulle kunna ta till vara på. Jag gör så gott jag kan och känner hur gott jag mår när jag får koka min egen sylt eller baka en kaka på den finaste squashen från landet. Även om jag inte hinner med så mycket jag vill så kommer jag helt bestämt inte behöva köpa en endaste syltburk under året och det känns ju fint!


Senaste dagarna har jag plockat svartvinbär och hallon, jag har sedan kokat sylt på det mesta. Jag vet inte om det är så många som gör sylt på svartvinbär men jag älskar verkligen den. Sylten blir så smakrik att det endast krävs en liten gnutta för att piffa upp morgongröten.Igår bakade jag även en kaka efter världens bästa squashrecept enligt mitt tycke. 
Recept hittar ni här Baka, baka, underbar squashkaka. Jag tror inte ni blir besvikna om ni testar!

Dessa fina astrar jag har i vasen har jag förresten fått från Viola som bor här i byn, jag ska bestämt så såna nästa sommar!

2 kommentarer:

  1. Ooo, det är så kul att safta i sylta. Mitt största problem är att jag bor i en lägenhet så när jag saftar o syltar har jag sen ingen plats kvar i kylskåpet för "riktig" mat. Högst upp på önskelistan står därför: Hus med skafferi och jordkällare!. PS. Jag är uppväxt med vinbärssylt (gjord på svarta och röda bär) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt! Man känner sig otroligt rik! Jag har det där du räknar upp men det räcker inte, behöver en frys till eller typ fem stycken.... ;)

      Radera