tisdag 1 september 2015

Blåbärstroll


Igår tog jag och mamma fyrhjulingen till skogs. Mammas och pappas hundar och vår Alva var såklart också de med. Vi fyllde hinkarna medan hundarna smaskade i sig massa blåbär. Ja...jag kanske åt lite jag med. Ett helt gäng med blåbärstroll skulle jag nog kunna kalla oss!


Valle bland blåbärsriset.


Mamma har plockat en hel del blåbär men för mig var det första gången för denna säsong. Jag har verkligen haft ont om tid även om jag så gärna vill hinna med. Det bara så mycket som ska hinnas med nu!

Såklart kan man handla bär av någon vilket vissa tycker man lika gärna kan göra istället. Men det handlar inte bara om att ha bär i frysen, utan det är något mer. Att komma ut och känna det där härliga doften från skogen och faktiskt plocka dem på egen hand är lika betydelsefullt för mig som att faktiskt ha frysen full. Jag tippar på att det finns de som känner igen sig där?!


Ebba.


Alva letar blåbär och jag tittar på utsikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar