söndag 20 september 2015

Lingontryffel


På tomten växer en del lingon så på igår, innan regnet, var jag och Alva ute och plockade. Ja, som vanligt var det Alva som åt och jag som plockade. Jag var sen sugen att göra något enkelt och snabbt av bären, det fick bli lingontryffel. 

Jag tar inte åt mig äran för receptet utan det kommer från Tidningen hembakat, däremot gjorde jag någon ändring. Jag använde mig av 90 % chockad och tog mer lingon. Inte alls dumt med tanke att det var så snabbt gjort. Gött till en kopp kaffe!


25–30 st
200 g mörk choklad, 70 procent
2 msk smör
1 dl frysta lingon, tinade
1 msk crème fraiche
1 dl florsocker
Garnering
½ dl kakao
2 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad och smör i en skål och smält det, under omrörning, över vattenbad (kastrull med småkokande vatten).
Mosa lätt de tinade lingonen med en gaffel. Blanda ner dem i chokladen tillsammans med crème fraiche och florsocker. Ställ i kylen i 30–40 min.
Blanda kakao och kanel på en tallrik. Forma små bollar av smeten (det är ett kletigt göra) och rulla dem i blandningen. Förvara tryfflarna svalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar