måndag 21 september 2015

Mig köper man inte

Jag skrattar lite smått när jag under dagen får ett mail om jag kan tänkta mig skriva ett valfritt inlägg på minst 150 ord i relevans till ett larmföretag. Såklart ska jag få en slant för det.

Först och främst skulle jag aldrig kunna skriva ihop en text om ett larmföretag som dom skulle vilja betala för. Vem av mina läsare skulle på något vis tycka det vore intressant om jag skriver om det? Hallå, företaget finns inte representerat norr om Stockholm, bara där har vi ett problem! Ingen av mina läsare kommer ta mig på allvar. För det andra så tänker jag mig inte låta köpas på det viset, det är inte det min blogg går ut på, alltså att tjäna några "småpengar" på skitreklam.

Jag har aldrig tänkt på detta innan för det har aldrig varit aktuellt, men för att klargöra vill jag säga som så. Skulle jag ha ett samarbete med ett företag så är det något jag står för och det kommer tydligt framgå att det är ett samarbete. Gör jag reklam och får betalt utan att ange att det är reklam (alltså dold marknadsföring) bryter jag faktiskt mot lagen. Det har jag inte som avsikt att göra. Punkt slut.

Ps. Jag googlade på det aktuella företaget och såg att det var en del som skrivit ett sånt här inlägg, på flera håll framkom det ingenstans att det var ett samarbete. Trist. Jag hoppas läsarna genomskådar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar