tisdag 29 september 2015

Så långt du har till jobbet!

- Är det inte jobbigt?
- Oj, vad drygt att köra!

Okej, jag har 6 mil att köra till jobbet. Jämför jag med bekantskaper i Stockholm är det långt, men tidsmässigt inte särskilt. Jag samåker och det tar strax över 1 timme dörr till dörr. Den tiden jag kör 6 mil har man i Stockholm kanske tagit sig hälften, om ens det.

När vi flyttade hit hade vi såklart avståndet i åtanke och självfallet är det enklare att bo närmare sitt jobb än vad vi gör nu.Vi valde att prova bosätta oss här men i bakhuvdet hade vi, och har vi, att det inte är några problem att ändra sig.

Som det är nu tycker vi det är värt att köra dessa mil för att vi får så otroligt mycket tillbaka, och så länge det känns så tycker jag inte det är ett problem. Börjar det bli en problem, ja då får man fundera på en ny lösning. För oss är det inte svårare faktiskt!

3 kommentarer:

  1. Du har en fin blogg.Tänkvärda ord och fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Vi bor sex mil utanför Stockholm, på landet. Det tar en timme från dörr till dörr för min man att ta sig till jobbet. Då får han del av storstaden på dagen och rena landet på kvällar och helger. När jag arbetade på Kungsholmen i Stockholm och bodde på Södermalm, då tog det lika lång tid för mig från dörr till dörr. Så att bo i staden behöver inte innebära att man har kortare restid.

    Jag ser inga fördelar med innerstadsliv, en halv dag i taget räcker för mig. Däremot finns det fördelar med att bo i en förort, särskilt när man har barn som vill åka till kompisar och göra olika aktiviteter. Det blir mycket bilåkande när man bor på landet. Men för oss är det inget snack om saken, det är helt klart värt det :)

    SvaraRadera