söndag 4 oktober 2015

Veckan som gått

Måndag till fredag hinner jag inte så mycket, för jobbet det tar ju sin tid. Någon tv-tid blir det ändå inte att tala om, nej jag försöker ta vara på kvällarna genom att vara utomhus så mycket det bara går.


Tidigare i veckan tog vi in kålrötterna. All potatis är också ur jorden nu.Fotot är tagit vid Skalmsjösjön en kväll här i veckan.


Ska man få mycket gjort är det helgen som gäller. Om jag ska ta några smakprov så har vi passat på att träna utomhus båda dagarna. För det är ju det bästa!


Igår tog vi även ner byggställning och fick äntligen se resultatet. Vi är så nöjda, det går inte känna igen huset (från denna sida i alla fall!). Jag planterade ljung, enkelt men fint enligt mitt tycke. 


Förutom det har vi plockat lingon och jag har bakat bröd, flyttat om i köket och gjort något så skojigt som att fylla en släpvagn full med skrot som ska iväg till återvinningen. 


Sist men inte minst tog jag och Alva tillvara på sista solljuset för dagen.
Nu väntar en ny, härlig vecka!


4 kommentarer:

 1. Så fint ni bor... Vilka vidder och vilken vacker skog. Och fint hus :) Vi har också renoverat husfasaden i år. Bytt brädor och läkt, skrapat gammal färg och målat om. Jag hoppas att vi också har grönsaksland nästa år. Planen är att börja använda åkrarna framför vårt hus till dels fårhage, dels grönsaks-, bär- rotfrukts- och fruktodling. Under vintern skall jag planera allt, så det bara är att sätta igång så fort tjälen går ur marken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Huset BLIR nog fint, det är inte så fint utvändigt idag, förutom en sida då! :) Så spännande det låter. Kommer man kunna följa detta på din blogg?

   Radera
 2. Svar
  1. Tack snälla du! Ja, det bästa med attt bo här är nog läget!

   Radera