lördag 14 november 2015

Tavlan som hittade hem

Jag fick ett mail av en man som undrade om jag ville ha en tavla. Han hade förstått att jag var släkt med konstnären med signaturen M. Rödström.

Visst hade han rätt! Jag har berättat om henne förut, Margaretha Rödström var min morfars syster och försörjde sig som konstnär.

Han ville inte ha något för tavlan utan tyckte det var bra mycket bättre den kom till någon som såg något värde i den. Jag är så glad för den vänliga gesten, eftersom hennes konstverk inte kostar några summor så kunde den lika gärna blivit slängd. Istället letade han reda på mig via nätet och tog kontakt. Tack för det!


Mårten hämtade den utanför Sundsvall här om dagen.1945 målades tavlan men det känns som det inte är förrän nu den hittat hem nu!

2 kommentarer:

 1. Så vacker och vilket värde för dej. Lite av historiens vingslag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis det är verkligen ett stort värde för mig!
   //Hanna

   Radera