tisdag 9 februari 2016

Med vänliga hälsningar Bredbynskolan

Hej!

Det är jag, Bredbynskolan. Ni vet mycket väl vem jag är.
Jag skriver till er, väl valda i kommunen, för att jag har något viktigt att berätta och jag vill att ni läser detta noga.

Jag är gammal och sliten. Invändigt är jag mycket hårt gången efter alla år. Jag regnar in och jag faller sakta sönder, både här och var. Senast fick en av mina väggar rivas då jag höll på att rasa ihop av mig själv. Man säger till mig att det är tydliga tecken på att jag inte klarar så mycket till men fortfarande är jag tvingad att stå här.

Vet ni, har man kommit upp i åldern kan man inte prestera på det vis man vill, så som man gjorde i sin ungdom. Nej, jag kan inte längre ge ungdomarna den goda studiemiljö de förtjänar, med min dåliga luft gör jag till och med vissa sjuka och det gör mig så ont.

Nu blir jag nostalgisk, men jag måste säga att det varit en härlig tid. Jag har under årens lopp varit med om mycket. Inom väggarna har det räknas otaliga matematiska ekvationer, tusentals engelskaglosor har pluggats och noveller har i oräkneliga mängder skrivits. Men det mest betydelsefulla är ändå alla underbara ungdomar som satt sina fotspår i mig och gjort sina unika avtryck.

Jag har fått vara med om allt men nu är det är hög tid för någon annan, ung och fräsch att ta över. Vid ett flertal tillfällen har jag trott att någon yngre förmåga skulle ta vid. Redan i början av 1990 var jag lovad att jag snart skulle få gå i pension. Åren har gått och jag har gång på gång sett mina förhoppningar grusas. Det här ännu inte kommit någon ny skola.

Jag är som sagt gammal och sliten men jag har också erfarenheter som ni bör lyssna på. Vem i det här sammanhanget vet bättre än mig? Jag som funnits här för ungdomar och lärare i så många år.

Först och främst, låt mig få gå i pension medan det finns någon värdighet kvar. Det borde väl verkligen vara dags snart, eller hur? För det andra, se till att den nya skolan blir så bra den borde bli. Ungdomarna och deras lärare ska få det allra bästa, något annat är obetydligt. Ge dem fräsch och frisk luft, funktionella lokaler, moderna lösningar och i övrigt möjlighet till god studiemiljö. Och vad ni än gör, se alltid till att ta tillvara på alla drivna och engagerade människor som finns i bygden. För att uttrycka mig tydligt i sammanhanget, det vore rent idiotiskt att inte göra det.


Med vänliga hälsningar
Bredbynskolan


För er läsare som inte bor i bygden så gäller detta inlägget om en skola i mitt närområde.
Här finns ett tidigare inlägg att läsa som ger er lite av bakgrunden.

1 kommentar: