lördag 6 februari 2016

Välkommen in i köket

Jag kom på att jag inte visat er så mycket av köket egentligen. Så välkommen in!


Köksskåpen har jag visat en skymt av tidigare, här är dem mer i sin helhet. Färgen är lite speciell men jag har aldrig haft en tanke på att måla om. De är ju charmiga som de är.

  

Vänder jag kameran åt andra hållet så ser jag detta. Jag vet inte om jag har någon speciellt stil, men det ska kännas ombonat och mysigt och jag inreder som ni vet framförallt med gamla prylar.


Kökssoffan är nog den möbel som används allra flitigast. Här kan jag sitta i lugn och ro och titta ut genom kökets andra fönster. Bonaden ni ser där på väggen hittade jag på loppis och jag är så förtjust i den.


Jag tycker om riktigt korta kappor så att jag får in så mycket ljus som möjligt i köket. De här gardinerna fanns faktiskt i mammas hem i Göteborg  när hon var liten. 


Eftersom det är få köksskåp så är ett skafferi nödvändigt för att få plats med allt. Det fanns både ett skafferi och ett annat lite utrymme här när vi flyttade in men det var utbyggt även i hallen. Det gjorde att hallen blev så liten. Vi rev bort det och gjorde ett nytt skafferi men behöll dörren. Jag har lite bilder som jag ska leta fram så att ni kan få se före och efter.


Som ni ser, inget överdådigt lyx men det behövs ju inte. Det är mysigt och vi trivs, det är ju huvudsaken!


12 kommentarer:

 1. Hej Hanna! Vilken härlig blogg att hitta till med jättefina bilder, skön känsla och viktigt syfte. Så roligt att hitta fler lokala bloggare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du hittat hit! Tack snälla för de uppmuntrande orden :)

   Radera
 2. Vilka fina köksskåp ...skulle inte ändra på dem jag heller....snygg blomkruka !!

  SvaraRadera
 3. Vilket mysigt kök ni har! Kul att ni vill spara färgen på köksluckorna, jag tycker att de är charmiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du. Vad roligt att du också gillar det :-)

   Radera
 4. Charmigt kök - kul att du behållt färg och skylt. För övrigt vackra vinterbilder du har tagit :)

  SvaraRadera
 5. Men vilka fina köksskåp. Byt aldrig ut dom. Ni har jätteysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra :) Nä jag byter inte ut dem!

   Radera
 6. Verkligen fint att ni har kvar den gamla köksinredningen! Nu för tiden skall allt gammalt slängas ut och ersättas med det senaste som bjuds ut. Tur att det finns de som tänker annorlunda. Ah, en trådhylla, en sådan har också jag. :-) Tittar man på översta delen av gardinskappan och har lite fantasi ser det ut som om det är grupper av människor som håller på och jobbar med någonting. - Ett charmigt kök har ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att du gillar köket! För mig att det känns helt idiotiskt att ta bort något som är helt och fungerar. Det är synd att det är så många som tror man alltid behöver totalrenovera..

   Radera