lördag 5 mars 2016

Bonadskärlek

Har jag sagt att jag älskar bonader? 
Nu vet ni det och här ska jag visa er några nyheter i samlingen!


"Mors lille Olle"  är den senaste broderade bonaden, jag kunde verkligen inte motstå den. 
Den hänger nu i köket tillsammans med mina andra två. 


Är den inte söt så säg! 


Jag är även överförtjust i gamla pappersbonader men jag samlar bara dem som min morfars syster har gjort. Jag såg den här på Tradera och kunde inte påminna mig att jag sett den tidigare. Färgerna är bara helt underbara!


 I samma veva såg jag denna. Det stod inte vem konstnären är men det är så misstänkt likt hennes stil. 
Den här bonaden kan man ju inte bli annat än glad av.


Men nu till den stora favoriten, även den såklart gjord av min släkting. Det är helt fel tid på året men jag måste bara visa den. Mamma har en likadan bonad hägnade hemma hos henne varje jul och jag går och kikar på den och önskar att det vore min. För ett antal veckor sedan gick jag in på Tradera och till min stora glädje såg jag denna. Tänk att den efter alla dessa år är i så fint skick! Nu återstår den stora utmaningen att hitta bra ramar att sätta in dessa i!


3 kommentarer:

 1. Så fina bonader! Jag har en riktigt gammal julbonad i papper med grisar som drar släden istället för renar. Så rolig! Har även kvar min farmors tygbonader som jag inte har riktigt plats för. Det ska vara ett bonn´kök :)
  Tack för din fina blogg och underbara bilder! Sonja i Norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Sonja! Jag blir så glad av din kommentar. Låter som en mysig julbonad det där :)
   //Hanna

   Radera
 2. Åh, den där prylfyndarlyckan - när något en längtat efter dyker upp och har med sig så mycket symbolik och känslor och stämningar. Häftigt! Kul också att vara släkt med konstnären - då finns det säkert ännu fler historier och minnen att hitta i bilderna :) Jag skulle vilja ha nån fin till jul och nån till påsk, men en får väl brodera sin egen om inte annat ^^

  SvaraRadera