måndag 7 mars 2016

Godaste bananpannkakan

Bananpannkakor är en stor favorit hos oss. De är otroligt goda men samtidigt både nyttiga och mättande. Ja, mycket mer mättande än vanliga pannkisar. De passar därför utmärkt både till frukost och mellanmål. Ibland tar vi med dessa på våra utflykter och de går alldeles utmärkt att äta kalla. Jag vet flera som gjort dessa till sina barn och barnbarn så de går verkligen hem hos de små också!


Här kommer receptet. Jag ska samtidigt säga att det är Mårten som gör dessa och han höftar lite. Så det får ni också vara beredd på, att höfta lite alltså. Gällande jordnötssmöret, ska du väl göra dessa pannkakor kosta på ett jordnötssmör som är av god kvalité. Vi köper en ekologisk variant som finns i vanliga matvarubutiker.

Ca 11-12 pannkakor

9 ägg
2 mogna bananer
2 stora skedar (ca en halv burk) jordnötsmör av god kvalité
Kanel efter smak
En dutt salt

GÖR SÅ HÄR
Mixa ihop alla ingredienser och stek sedan i stekpanna som vanliga pannkakor. De kan dock vara lite svårare att vända en vanliga pannkakor, men då har ni inte gjort något fel med smeten utan det är så det är.

Gott att servera med fruktsallad, sylt och keso. Vill man lyxa till det så smakar det utomordentligt gott med en klick grädde!


7 kommentarer:

  1. åh. blev sugen på bananpannkakor nu!! ...eller våfflor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi våfflor är ju inte dumt det med. Men testa pannkakorna de är så mumsiga!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Perfekt nu har jag receptet , nu är det bara att inhandla ingredienserna :) Mamsen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får bjuda Freddi och Molli, jag tror det kommer att gå hem!

      Radera
  4. Svar
    1. Har du provat det?! Roligt att du gillar receptet :)
      //Hanna

      Radera