onsdag 9 mars 2016

Hej på er!

Så roligt att det är så många som kikat in hos mig under det senaste dygnet!

Detta tack vare Jonnas Jintons inlägg där hon nämner min blogg som en av de bloggar hon läser. En liten rolig parentes i det hela är att Jonna och jag är grannar. Ja, vi säger det även om vi bor 3 mil från varandra. I våra trakter är 3 mil ingenting! Vi har sagt att vi ska mötas upp på en kaffe ute i det fria, men det är som det är. När man bor på landsbygden så har man så mycket att göra att det svårt att få tid till allt! Men den som lever (och följer våra bloggar) får se!

Jag tänkte i alla fall att det kan vara lägligt att presentera mig själv lite mer.


Jag är alltså Hanna, en glad tjej som fyller hela 30 år denna sommar. Jag är utbildad brandingenjör och det är även mitt yrke. Kanske inte direkt det yrke "man brukar" kopplar samman med någon som bor långt ute på landsbygden, men det är jag det. Det finns många sidor av mig!


Jag bor i ett rött hus (det på bilden) i en by i Ångermanlands inland. Byn heter Skalmsjö och är belägen cirka 6 mil från den närmsta staden Örnsköldsvik där jag också arbetar. Invånarantalet ligger på cirka 25 -30 stycken skulle jag tro. Jag bor tillsammans med Mårten och västgötaspetesn Alva.


Jag var på vift några år medan jag studerade men återvände till min hemby efter att jag avslutat studierna. För jag är faktiskt uppvuxen i Skalmsjö på bondgården på bilden, Sörängets Gård. Mina föräldrar driver fortfarande ett jordbruk här. De har köttdjur, hästar, hundar, hönor och katter. Jag och mina två syskon är på ett eller annat vis involverad i det som händer på gården. 


Jag älskar livet på landsbygden med allt vad det innebär. Det måste vara något speciellt i luften här ute, för jag kan liksom inte slita mig härifrån! Jag uppskattar och försöker verkligen ta tillvara på det naturen ger. Detta försöker jag efter förmåga förmedla i bloggen.


När vi pratar om att ta tillvara på naturen så kommer intresset för friluftsliv in i bilden. Mårten och jag delar detta intresse och vi gör både stora men framförallt små äventyr. För vet ni vad, man behöver tusan inte åka långt för att få sig en rejäl friluftsupplevelse och det försöker jag verkligen framhäva i min blogg.


Sen tycker jag om massa annat också. Jag är en sån som alltid har många järn i elden. Kanske för många ibland. Tränar det gör jag näst intill varje dag. Jag har en bakgrund som fotbollsspelare men främst hockeyspelare. Lirade hockey 19 år innan jag la ner den karriären till förmån för att ha tid till mitt jobb. Sen tycker jag om allt från att måla om loppismöbler till att sy kläder, rida, fota eller varför inte dansa bugg. Jag hjälper även gärna till på gården när det ges tillfälle. Vet ni vad, jag tycker om rosa. I allt från kläder till inredning! Och hårdrock det spelar jag mer än gärna vid träning!


Något jag däremot inte tycker om är stostadsnormen. Ni vet det här med att fokus ligger på staden och åter staden. På landsbygden bor de som blev kvar, de misslyckade. Jag vägrar se det på detta vis, inte tusan är då jag misslyckad på något vis och ingen annan för den delen. Jag försöker verkligen göra mitt för att visa på att vi som bor på landsbygden varken är mer konstig eller annorlunda än någon annan. Sen är det så här, för ett fungerande samhälle behövs både stad och landsbygd, så det så. Jag försöker skriva inspirerande texter, däribland mina Landsbygdsporträtt där jag skildrar spännande människor som bor eller verkar på landsbygden.


För att prata lite framtid så är det ju så att jag brinner för landsbygden och vill på ett eller annat vis ha det nära mig. Jag kommer nog inte klara mig annars. Framför allt vill jag ha mer tid till att odla, plocka bär och allt sådant. Jag vill även hitta mer utrymme till att blogga, jag vill verkligen fortsätta inspirera och gärna utveckla mina texter. Jag har så mycket jag vill skriva men tiden är ju knapp när man samtidigt ska arbeta och fixa vardagssysslorna. Jag har även lite andra drömmar och kanske början på planer, men det vill jag nog behålla för mig själv!


Ja nu för det allt räcka, det här var lite om mig.
Undrar ni något är det ju bara att ställa en fråga eller så berättar ni lite om er själva!10 kommentarer:

 1. roligt att få veta mer om dig, jag är en av dem som "svängde inom" igår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara! Gud vad roligt att du hittat hit! Och jag var in på din blogg igår med ;-)

   Radera
 2. Det är alltid så kul att läsa bloggar från norra delen av Sverige, det är det jag saknar mest med Sverige. Min pappa är ifrån Nordmaling, 5 mil norr om övik, och vårt landställe ligger 2 mil utanför Nordmaling, i Krikeviken vid Järnäs klubb området :) Det är där jag skulle vilja bo om jag någonsin flyttar hem igen :) Ska bli kul att följa din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann! Vad roligt att du hittat hit! Jaha, vid Järnäs klubb! Där har jag varit några gånger och där omkring är det vackert. Min sambo är från Salusand så vi är där i krokarna lite nu och då :)
   Kram!

   Radera
 3. Du har en fantastisk blogg - jag som suktar och längtar efter ett liv närmare naturen och lantlivet får många chanser att drömma mig bort. Tills jag kan leva min dröm till vardags så följer jag din vardag istället =) Keep it up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Angeliqa, du anar inte hur glad jag blir! Roligt att höra att du också vill leva ett lantliv. Du följer min vardag och jag följer din, du inspirerar verkligen!
   Kram

   Radera
 4. Vad härligt jag som är uppväxt nära Skalmsjö tycker det är så härligt att ni ungdomar fortsätter och håller landsbygden levande.

  SvaraRadera
 5. Hej! Du har en fin blogg, jag är en av de som har hittat hit nyss :-)

  SvaraRadera
 6. Hej
  Jag har följt Jonna jinton ett par år nu och hittade precis hit till din blogg. Ska bli spännande att få läsa mer om dig och se dina vackra bilder. Jag som bor i sydligaste delen av Sverige drömmer om att en dag kunna åka upp till de nordligare delarna av landet =)

  SvaraRadera