måndag 25 april 2016

Första odlingsuppdateringen


Mamma och jag har som ni tidigare läst startat igång odlingssäsongen, läs här. De fröer jag satte för någon vecka sedan placerade jag på mammas och pappas ljusa och varma altan. Under varma dagar har mamma ställt ut plantorna och de har växt fort som tusan! Mamma planterade tidigt om de flesta plantorna i egna krukorna så att de skulle få mer utrymme. Istället för såjord som vi använde vid sådden användes nu planteringsjord.


Kålrotsplantorna hann sticka iväg för mycket så mamma fick faktiskt sätta nya fröer. De stod lite dåligt till på altanen, lite mörkt precis på den platsen och det tillsammans med för mycket värme gjorde att de drog iväg så fort. När mamma tittade till dem var de så långa och gängliga att det inte gick att göra något med dem. Men mamma satte alltså snabbt nya fröer och i fredags eftermiddag kunde jag plantera om dem i nya krukor. Jag stod i växthuset, solen sken och jag lyssnade på en intressant podd. Enligt mitt tycke en utmärkt fredagkväll!


Förutom omplantering av kålrotsplantorna satte jag ner några nya gurkfröer för tyvärr frös de plantorna jag satte för några veckor sedan. Gurkor är tydligen ytterst känsliga vid kyla.
 
Vad har jag då lärt mig sedan sist?
Att plantorna inte ska ha för mycket värme sedan de börjat sticka upp ur jorden samt att de inte ska ställas mörkt i ett annars ljust utrymme. Sist men inte minst tål gurkor inte den minsta kylan!
 
 

2 kommentarer:

  1. Så himla bra att utvärdera så där! Det måste jag också börja med för jag tenderar göra samma fel säsong efter säsong och det är ju så onödigt när man vet vad som är felet :)

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul att ni är igång! Och spännande att följa andra sorter än dem jag själv satt (här blev det tomat, paprika, citron och avokado). Hoppas kålrötterna står sig!

    SvaraRadera