torsdag 5 maj 2016

En ledig torsdag


Det är inte varje vecka man får vara ledig en torsdag när man som mig jobbar måndag till fredag. Och inte nog med en extra lång helg utan det är även varit en superfin dag! Nu sitter jag vid datorn med en smoothie i handen. Jag är nyss hemkommen efter ett träningspass i grannbyn. Jag håller i ett cirkelträningspass en gång i veckan och det är så fantastiskt kul att träna med dessa människor. Även om det vissa dagar känns tungt att dra igång träningen, kanske efter en dag med mycket på jobbet, så är jag alltid full av energi när jag avslutat mitt pass!


Men om vi börjar från början. På förmiddagen planterade jag penséer och en murgröna i en hink. Den här tiden på året är man ju så sugen att ha mycket grönt omkring sig efter en lång vinter och det är så härligt att det finns några blommor som tål lite kyla i alla fall!


Det är hög tid att för mig att rensa upp och snygga till på gården. Jag krattade ihop en del löv och grenar men det var lite blåsigt så jag avslutade ganska fort.


Jag och Alva åkte till mamma och pappa och jag blev bjuden på lunch. Jag passade i samma veva på att plantera om mina minigurkplantor. Ni minns kanske att de första jag planterade frös så det här är omgång två. Det här gången kan det nog bli något!


Efter lunch och omhändertagande av gurka så tog jag och mamma ut hästarna på en ridtur. Solen värmde och det var riktiga sommarkänslor i luften.  Alva och jag tog sedan igen oss en stund i gräset (som börjar bli grönt, äntligen!) innan vi åkte mot Myckelgensjö och träning.


Nu till det bästa, den underbart vackra kvällen och solnedgången jag fick vara med om. Ja, det finns knappt något bättre än de här ljusa kvällarna vi kommer få ta del av månaderna framåt. Jag tar gärna en lugn promenad eller bara sitter ute en stund på kvällen. För är det någon gång under dagen jag bara kan ta det lugnt, andas och ta in tillvaron så är det sent på kvällen. Härliga tider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar