söndag 1 maj 2016

Välkommen maj!


Ja jag säger då det, välkommen underbara maj! Jag håller med min farmor. Jag besökte henne i fredags och hon sa: "Det var ju nyss julafton, vad tiden går fort!". Ja visst går tiden fort, nyss var det full vinter och jag köpte julklappar nu kvittrar fåglarna och solen värmer! Det är så härligt att vara inne i en riktig vårmånad, det kommer hända så mycket i naturen veckorna framåt.


Just nu är det ganska trist här hemma, perioden mellan vintern och den grönskade våren är inte direkt någon stor favorit. Gräset är brunt eller kanske gult och det är mycket tomma grenar. Isen är dock påväg att fara vilket är ett härligt vårtecken.


Men det är inte helt dött på växtfronten, mot husväggen börjar rabarbernas ta sig efter en lång vila! Ser framemot första rabarberpajen! Hur långt har er rabarber kommit?


Idag händer det grejer hemma i byn, ja inte bara här utan i byar runt om i närområdet. Den årliga konst- och hantverksrundan i Anundsjö går av stapeln. I vår bygdegård kommer det finns ett antal duktiga konstnärer/hantverkare, ja även vi i byn har ett bord där vi säljer diverse hantverk. Det serveras en härlig vårsoppa eller fika för den som önskar. Vi har fixat och piffat i bygdegården så det är så mysigt! I och med det måste jag avsluta blogginlägget, jag har lite att ordna innan vi öppnar upp dörrarna i bygdegården!


Trevlig första maj allesammans!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar