söndag 12 juni 2016

Istället för en ros

Födelsedagar, examenstider eller middag hos vännerna. Det är så fantastiskt kul att få ge bort presenter men visst kan det vara bra klurigt ibland. En blombukett fungerar alltid men jag tänkte ge er tre tips på något mer personligt men som samtidigt är väldigt enkelt och billigt.


Istället för en ros kan man ge bort en annan typ av växtlighet. En paprikaplanta tycker jag är ett trevligt exempel, paprika är något som de flesta kan ha hemma även om man inte har tillgång till växthus. Ifjol stod våra ute i vanliga blomkrukor mot en solig vägg och det gick alldeles utmärkt. Minigurka, skott till blommor eller jordgubbsplantor är andra tips.


Något ätbart går ju alltid hem enligt min mening, speciellt om det är hemmagjort. Kanske har du bär i frysen eller rabarber i trädgården? Koka ihop lite sylt, marmelad eller saft (efter receptet som jag la upp i förra inlägget). Paketera lite snyggt så har du ju en toppenpresent och du, har du hönor så är ju hemägg något väldigt uppskattat vill jag lova!


Inte en ros men ack så sött. Gör helt enkelt din egna lilla blomgrupp för en billig peng. Denna gav jag bort till en vän som jag vet älskar gamla pryttlar. En gammal kaffekopp för några kronor och en liten växt på det. Jag hade en tunn grön ståltråd och lite spetsband hemma och vips så blev den så trevlig att jag ville behålla den själv!4 kommentarer:

 1. Det är verkligen gåvor jag skulle uppskatta. Även om de inte kräver jättemycket jobb, känns det som att givaren ger bort något av sitt eget. Någon har tänkt på mig....
  Så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det så! Egentligen inget avancerat men i dagens stressiga samhälle tror jag detta kan vara mycket värt :)

   Radera
 2. Toppenbra presenttips! Tyvärr har jag inget sånt att ge bort (jo om jag köper förstås, men inte som jag odlat själv, bor i husbåt)... haha. Men om jag fick det skulle jag bli jätteglad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja det blir andra bullar om man bor på en båt. Men alltså bo i en båt, gud vad läckert!!
   //Hanna

   Radera