lördag 25 juni 2016

Midsommarafton


Jag och mamma åkte till grannbyn Myckelgensjö och var med på det traditionella midsommarfirandet på Gammelgården. Gammelgården med sin unika miljö är i sig så fantastisk och lägg då på folkmusik och ett folkdanslag kan det inte bli så mycket mer stämningsfullt än så!


Alltså kläderna, jag bara älskar dem. Jag måste se till att skaffa mig en egen dräkt!


Det var Anundsjöringen som dansade och spelade gjorde ett gäng fantastiska spelmän (kvinnor)!Jag måste säga att jag blev ganska sugen på att lära mig folkdans, det ser så roligt ut!Senare på dagen då var dags för middag hemma hos föräldrarna. Mina bröder var på annat håll och Mårten jobbade men vi blev ett glatt gäng på sex personer som firade tillsammans.


Mammas somriga tårta.


Att dekorera med blommor gör det hela väldigt festligt!


Avslutningen på midsommaraftonen var något utöver det vanliga. Inga ord kan beskriva hur vackert det var, jag gör ett försök med dessa foton som jag lyckades få till. Jag hade lite batteri på kameran och inget stativ utan fick lägga kameran på en sten!


Den solnedgången.

4 kommentarer:

 1. Åh, sådana fina bilder! Och båda midsommar-videorna blev också bra. Du förmedlar urtypen för det svenska midsommarfirande. Gammelgården i Myckelgensjö har jag besökt ett par gånger och sett den unika miljö som där bjuds. Kanske jag har helt fel men är det inte Magdalena Eriksson, som spelar i Bjäran, som går i början av spelmanståget som första kvinna bland musikanterna? Och en vild gissning, finns inte där också några ungdomar från Mittfolk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ens sak till. Vem är det som spelar i den första videon? Jättefin musik!

   Radera
  2. Tack! Ja det stämmer nog! Flera ut hennes familj är även med, i alla fall föräldrarna. Låten jag använde mig av hittade jag på youtube, den heter "Midsommarnatt".

   Radera
 2. En sån underbar film och vackra midsommarbilder :) Jag blir varm i hjärtat och saknar mitt folkdanslag i Sverige när jag tittar på filmen. Om du funderar på att börja dansa folkdans tycker jag absolut att du ska leta upp närmsta danslag och se om de har prova-på-tillfällen tex. Det är fantastiskt roligt att dansa folkdans, lite som meditation faktiskt. Du måste koncentrera dig på något rätt svårt så du måste släppa alla tankar på jobb, tider att passa och sånt världsligt ;) Folkdansen var en jättebra terapi för mig under en jobbig period för några år sedan så att rekommendera folkdans gör jag varmt!

  SvaraRadera