onsdag 8 juni 2016

Rabarbersaften

Har du likt mig en massa rabarber som du knappt hinner ta vara på? 


Ja då är rabarbersaft en riktig höjdare. 


Jag tycker det är så synd att låta rabarbern gå till spillo och när man har bakat tillräckligt många pajer, ja då vill man göra något annat. Det receptet jag använder mig av tycker i alla fall jag är enkelt och bra. 

Rabarbersaft

1 kg rabarber
1,5 liter vatten
4 dl socker ( plus minus beroende på hur söt man vill ha den)
Saften från 1 citron

GÖR SÅ HÄR
Skölj och skär rabarbern i bitar. Skalet kan sitta kvar. Lägg rabarbern i en gryta, slå över vattnet och häll i saften från citronen. Koka i vattnet cirka 15-20 minuter tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp i silduk och låt rinna av. Rengör grytan och häll tillbaka saften och tillsätt sockret. Låt koka upp och höll över i flaskor. 

Ett tips för att förlänga hållbarheten är att frysa in saftflaskorna. Jag fyller dem till 3/4 och lägger in dem i frysen. Perfekt att hitta i frysen senare under sommaren!Iskall rabarbersaft en varm sommardag är en riktigt höjdare må jag säga!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin färg du får på din, min blir färglös. Kanske en annan sorts rabarber

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har väl bara turen med mig antar jag, för jag gör inget speciellet :D

      Radera