söndag 3 juli 2016

Ett glatt besök

Här om veckan fick vi ett besök och det var inte vilka som helst, utan ett besök av två väldigt speciella läsare.


Det här är Nils och Barbro. För inte allt för länge sedan tog Nils kontakt genom att skicka ett mail till mig. Det är så roligt för att Nils är uppvuxen i grannhuset till mig och bodde där från 1936 till 1960. Under tre år (1957- 1960) drev han lanthandeln här i byn för att 1960 flytta till Barbro som bodde i Värmland. 


Det slutar inte där. Barbro arbetade som barnflicka hos min farmor och farfar under hösten 1959 och tog bland annat om hand om min pappa, då 6 år gammal. Barbro hade tagit med sig några foton att visa mig. Här är ett helg gäng kändisar för mig, bland annat farmor som häller upp kaffe och farfar som sitter till vänster i raden med fyra herrar. Min faster Gunvor är den lilla tösen längst fram i bild. 


Här är farmor i bagarstugan. Ja precis, den bagarstugan som vi än i dag bakar i.


Pappa och faster Gunvor hjälper till att sätta pärer. I bakgrunden ser man Skalmsjössjön och delar av byn.


Jag är så tacksam, för dessa bilder men framförallt för mötet med Nils och Barbro. 
Besökt var kort men det kändes som vi känt varandra under många år!


3 kommentarer:

  1. Så underbart trevligt, fint och bra besök!

    SvaraRadera
  2. Oj så spännande :) Det är så himla spännande att titta på så gamla bilder speciellt när de föreställer "känningar" :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt. Så underbart att få se bilder från förr med släkt och speciellt kul att de visar livet på gården som det var då.

    SvaraRadera